Koliko Kalorija Ima Burek Sa Sirom?

Koliko Kalorija Ima Burek Sa Sirom

Koliko kalorija ima bureka sa mesom?

Koliko kalorija ima u bureku? – 250 g bureka sa sirom ima 615 kalorija.250 g bureka sa mesom ima 650 kalorija.
Pogledajte cijeli odgovor

Koliko kalorija ima grčki burek sa feta sirom?

Nutritivne vrednosti bureka sa feta sirom – Jedna porcija grčkog bureka (pite) sa feta sirom od 140 g sadrži 320 kalorija. U njemu ima 19 g ugljenih hidrata, 25 g masti i 10 g proteina. Natrijuma ima 500 g, a holesterola 28 g. Ovakav burek ne sadrži hranljiva vlakna i šećere.
Pogledajte cijeli odgovor

Koja su kalorija u 100 g bureka sa sirom?

Nutritivne vrednosti bureka – U 100 g bureka sa sirom ima 246 kalorija, 21 g ugljenih hidrata, 14 g masti i 8 g proteina. Najveći broj kalorija dolazi iz masti, posle toga iz ugljenih hidrata i najmanji procenat potiče iz proteina. Kada bismo preneli u procente to bi izgledalo ovako: ako je prosečni preporučeni dnevni unos kalorija 2000, onda bi to značilo da ako pojedemo 100 g bureka mi unosimo 12.3 % od preporučenog dnevnog unosa kalorija, 21 % masti, 8 % ugljenih hidrata i 8 % proteina.
Pogledajte cijeli odgovor

Koliko su kalorije u 100 grama bureka?

Nutricionizam 27.08.2019. Alem Haznadarević

Tradicionalni specijalitet ili kalorijska bomba Računanje broja unesenih kalorija, bez ikakve sumnje je najbolji i najsigurniji način dostizanja željene tjelesne mase, mršanja, ali i debljanja.

kalorije pita

Koliko Kalorija Ima Burek Sa Sirom Međutim, problem obično nastaje kada se na meniju nađu neka od tradicionalnih jela čiju kalorijsku vrijednost nije jednostavno izračunati. Tipični primjer je burek, najpoznatija vrsta pite u čijem sastavu preovladava meso, ali koji istovremeno sadrži i pozamašne količine ulja, brašna, jaja, soli, bibera, te dodataka u vidu određenih vrsta povrća i začina.

Sve skupa burek čini vrlo ukusnim, ali istovremeno i ekstremno kaloričnim jelom koje nije baš u najboljem skladu sa fitness ciljevima i težnjama velikog broja ljudi da dostignu dobru liniju. Iako sam sastav bureka može varirati shodno receptu i praksi kuhara, generalno se smatra da prosjek kalorija na 100 grama bureka iznosi 260.

Jednostavnom računicom dolazi se do zaključka da prosječna porcija bureka od 250 grama u svom sastavu nosi čak 650 kalorija! Shodno nivou kaloričnosti, burek se može svrstati među ‘junk’ hranu koja uglavnom i utiče na sve veći procenat pretilog stanovništva u svijetu.
Pogledajte cijeli odgovor